De Oplossing
De oplossing voor het probleem is een sterke huisstijl die op verschillende platformen wordt gebruikt. Na onderzoek kwam ik erachter dat de vakantiebank nog niet heel actief bezig was op social media, terwijl dit erg belangrijk is in de tijd van nu. 
Het eerste wat een bedrijf doet is jouw bedrijf of organisatie opzoeken op het internet. Jouw online platformen (Instagram, facebook, linkedin en website) zijn een visite kaartje voor deze bedrijven. Als dit niet op orde is gaan stakeholders de vakantiebank minder serieus nemen. Om dit op te lossen heb ik samen met mijn team een social media plan op gezet.

Wat heb ik gedaan?
Zelf heb ik in februari contact gezocht met de Vakantiebank, omdat het mij erg leuk leek om samen te werken met een maatschappelijk organisatie die zich bezighoud met vakanties. Ik ben in gesprek gegaan met onze opdrachtgever Pim en we hebben samen besproken hoe de samenwerking eruit zou gaan zien.
Binnen het groepje heb ik de rol “Scrummaster” dit betekend dat ik mij bezig hou met de planning en het contact met de opdrachtgever. Ook zorg ik ervoor dat wij agile werken. Ik organiseer de wekelijkse sprints, zodat wij op korte termijn veel vooruitgang maken. Ook organiseer ik de retrospective, zodat we feedback op elkaar kunnen geven. 
Qua werk heb ik deskresearch gedaan naar de Vakantiebank. Hiervoor heb ik gekeken naar de organisatie zelf en waar ze voor staan. Overige vragen heb ik vervolgens aan Pim gesteld. Ik heb ook de methode best practices uitgevoerd. Ik heb hierbij gekeken naar het zelfde soort maatschappelijke organisaties die in het buitenland zijn gevestigd. Hiervoor heb ik gekeken naar de organisatie “Iedereen verdient vakantie” en “Family Holiday Chatity”. Deze organisatie hebben een sterke huisstijl en zijn erg actief bezig op hun social media kanalen.
Hierna heb ik een kleine brainstormsessie gedaan om wat eerste ideeën te bedenken. Wat bij mij binnen kwam was een luchtballon met de slogan “Erop uit!” er heel groot bij geschreven.
Vervolgens heb ik gekeken naar de doelgroep van de Vakantiebank. Hiervoor heb ik een stakeholder map gemaakt en 2 persona’s uitgewerkt. Ik heb de stakeholder “Parkmanager Marc” en “Vrijwilligers Egbert en Luna” uitgewerkt. Dit heb ik ook visueel gedaan. Hiernaast heb ik een customer journey voor “Parkmanager Marc” gemaakt.
Hierna hebben we de ontwerpvoorwaarden vastgezet, zodat we echt bezig konden met het bedenken van concepten. We hebben als groep op een grote kaart allemaal ontwerpvoorwaarden geplakt. Vervolgens zijn we ze gaan onderverdelen in 3 categorieën  dit ging van belangrijk tot minst belangrijk. In deze 3 categorieën moesten we de 3 belangrijkste ontwerp voorwaarden kiezen. Hierdoor hadden we uiteindelijk 9 ontwerpvoorwaarden waar wij ons aan gaan houden.
Vervolgens ben ik gaan brainstormen over hoe wij hun naamsbekendheid kunnen verbeteren. Wat er al snel uitkwam was een social media plan. Wat ik ook heb bedacht was een interactief donatie huisje waarbij de donateur een muntje in een schorsteen stopt en het huisje gaat licht geven. Tot slot heb ik het idee van “het koffertje” bedacht. Dit idee gaat over het koffertje dat Pim mee neemt naar potentiële partners. In dit koffertje zouden uitleg animaties zitten, posters, een landingpage en een mascotte.
Tijdens de presentatie voor gate 2 heb ik verteld over het social media plan en de stakeholders. Pim was hier erg enthousiast over en wilden erg graag dat we hier verder aan gingen knutselen.
Op dit moment heb ik een storyboard gemaakt met kleine animatie, een voice over en achtergrondmuziek.
Animatie Storyboard

Dit vind je misschien ook leuk

Back to Top