De oplossing
De oplossing voor dit probleem is de Healthy Workweek. Een bedrijf kan Healthy Workplace benaderen over het verbeteren van hun werkplek. Tijdens deze week worden er tussen de werktijden om workshops georganiseerd van max een uur die gaan over een gezondere werkplek het programma is als volgt. 
Op maandag zal er een algemenen introductie zijn over de week met een korte presentatie en een introductie video. Dinsdag zal in het teken staan van de geestelijke gezondheid, woensdag staat in het teken van sociale gezondheid en donderdag staat in het teken van lichamelijke gezondheid. Tot slot is er op vrijdag een moment waar de werkgever en werknemer met elkaar in gesprek kunnen om te praten over welke veranderingen ze fijn vonden op de werkvloer en welke ze graag terug willen zien.
Wat wij Saskia hebben gegeven is een kaartenpakket met workshops die in het teken staan van een gezonde werkplek. Deze kaartjes zijn verdeeld in de 3 steunpilaren de lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid. Wanneer een bedrijf Saskia benaderd kunnen ze voor elke steunpilaar een kaartje uitkiezen en uitvoeren die het best bij hun bedrijf past.
Wat heb ik gedaan?
Voor dit project heb ik veel deskresearch gedaan naar de doelgroep zelf. Ik heb gekeken naar de pijnpunten van de werkgever en werknemer, want beide partijen zijn belangrijk als we het hebben over een gezonde werkplek. Ik heb een online enquête verstuurd waar ongeveer 300 man op heeft gereageerd. Uit deze enquête kwamen de hoofdpunten waar de werknemer last van heeft. 
Hierna ben ik gaan brainstormen over mogelijke oplossingen en hoe wij deze problemen op de werkvloer konden verminderen. Uiteindelijk kwam ik met het idee van de Healthy Workweek. Een week in het teken van een gezonde werkplek. De werkgever kan door middel van de Healthy Workweek bepaalde onderdelen van een gezonde werkplek uitproberen. Hierdoor hoeft de werkgever geen onnodige investeringen te maken en kan de werknemer meer plezier halen uit zijn dagen op kantoor!
Dit concept heb ik getest met mensen uit de doelgroep en hun feedback heb ik verwerkt.
In januari heb ik samen met mijn groepsgenoot Stella Huisman het concept de Healthy Workweek mogen presenteren voor een groep stakeholders bij de halfjaarlijkse symposium van NoorderRuimte op de Zernike campus. Na de presentatie zijn we met de deelnemers in gesprek gegaan over hoe wij de Healthy Workweek kunnen verbeteren. Deelnemers waren o.a. facilitair managers (uit de gezondheidszorg), architecten, klimaat-en communicatiespecialisten.

You may also like

Back to Top