Tijdens dit gehele project heb ik gebruik gemaakt van de "Design Thinking Cycle", hierdoor heb ik aan het eind een goed doordacht interactief product gemaakt.
Het concept
Muntenjacht is een interactieve ervaring die gebruik maakt van gamifaction en interactive storytelling. Wanneer de Efteling bezoeker de app opstart moeten zij een van de 3 teams kiezen. Team Jokie, Pardoes of draak wanneer de bezoeker een team heeft gekozen start de race! Verzamel zo veel mogelijk punten voor jouw team, zodat jij aan het eind van de dag aan de top staat. 
Een uur voor sluitingstijd zal de eindstand bekend worden gemaakt. Hierna kun je een speciale munt op halen bij Efteldingen of bij In Den Oude Marskramer.  In totaal kun je 10 fysieke munten verzamelen. Alle munten hebben een uniek design en kunnen bewaard worden een een special verzamel boekje die gekocht kan worden bij een van de souvenirwinkels. 
De gebruiker kan punten verdienen door missies te voltooien in de verschillende rijken. Ontwijk de piranha's terwijl je wacht voor de Pirãna! Of reis de wereld rond met Jokie en Jet de mogelijkheden zijn reusachtig! 
Na elke missie kan de gebruiker een fotomaken en deze in het magische fotoboek opslaan. Aan het eind van de dag kan de gebruiker dit fotoboek laten printen bij de ingang of downloaden via de app!De Ervaring
Wanneer je de app opstart verteld O.J. Punctuel de regels van de ervaring. Als de gebruiker liever zelf de info leest kunnen ze ook de filmpjes overslaan en de tekst lezen. 
Op het hoofdscherm kan de gebruiker de huidige stand zien. Via de navigatie kan de gebruiker naar de missies en het fotoboek toe. Wanneer de gebruiker op missies klikt komt er een grote kaart met allemaal puntjes in beeld dit zijn de verschillende missie die de gebruiker kan voltooien. Onder het kopje fotoboek kan de gebruiker alle foto's terug vinden. 
Tot slot is er ook een kopje account hier kun je de app zo aanpassen dat het precies is zoals jij dat wilt.​​​​​​​
Mijn input
Voor dit project was ik de contactpersoon met de doelgroep, keeper of de deadline en de 2e teamleader. Ik heb het concept "muntenjacht" bedacht door middel van deskresearch, best practices en veel brainstormen.
Hiernaast heb ik mij bezig gehouden met de UX/UI design van dit project. Ik heb in de Efteling met 6 testpersonen gebruikerstesten uitgevoerd en hun feedback constant verwerkt. Zo kwam ik tot de conclusie dat de ervaring ondersteunend moet zijn en niet de ervaring zelf.  De bezoeker gaat naar de Efteling voor de Efteling en niet voor muntenjacht. Het moet er voor zorgen dat het de ervaring verrijkt en niet overneemt. Met deze nieuwe info besloot ik de introductie van de app aan te passen naar een interessante animatie video in plaats van een paar stukken tekst. De app zelf hebben we ook omgetoverd in een competitie in plaats van een verhaal. Hierdoor kun je het samen met je vrienden (of tegen elkaar) in het park spelen. 
Ik heb hiervan geleerd hoe belangrijk doelgroep onderzoek is en hoe leuk en interessant ik het vind om mij hiermee bezig te houden. Ook het onderdeel UI design vind ik erg interessant en hoe kleurgebruik en vormgeving erg belangrijk zijn.
Inlog pagina
Inlog pagina
Account
Account
Het Magische fotoboek
Het Magische fotoboek
Het Fotoboek
Het Fotoboek
Het team
Het team
De kaart
De kaart
Navigatie
Navigatie
Team draak
Team draak
Team Jokie
Team Jokie
Team Pardoes
Team Pardoes
Introductie video Muntenjacht​​​​​​​
Ik heb een introductie video gemaakt voor de ervaring! Bekijk de video hieronder. Er zitten soms wat gekken cuts in, maar dit komt doordat er eigenlijk tussenstukken met tekst in zitten.

Dit vind je misschien ook leuk!

Back to Top